Hos oss är maten ett huvudmål

Lokal produktion av råvaror och lokal matkultur

Jämtland är ledande i landet när de gäller lokalproducerad mat och småskalig förädling av råvarorna. Här finns gott om vilt och fjällfisk men också bra odlingslandskap runt Storsjön, som bland annat förser oss med god potatis. Vi är medlemmar i Fjällbete, som förädlar gräs från Åres gröna dalar till högkvalitativt lammkött och håller landskapet öppet. En stor del av vår meny baseras på lokalproducerade råvaror. Det mesta lagas från grunden och vi använder liten mängd halvfabrikat.

Klimatsmart

Vi försöker hitta råvaror som produceras och distribueras på ett så klimatsmart sätt som möjligt. Vi anpassar menyn till årstiden, både för att det är klimatsmart och för att det blir roligare. Det gäller framförallt tillbehör i form av grönsaker. Vi undviker onödigt svinn i den egna produktionen och uppmanar gästerna att inte kasta mat. Det lilla matavfall som lämnar restaurangen komposteras. Alla förpackningar källsorteras och återvinns. Vi lämnar nästan inget restavfall från restaurangen.

Rättvisemärkt

Självfallet serverar vi rättvisemärkt kaffe och försöker också köpa andra rättvisemärkta produkter. Ännu finns inte så stort restaurangsortiment, men vi följer utvecklingen och hoppas kunna öka andelen rättvisemärkta varor.

För grupper skapar vi en meny och ett sätt att servera maten som stämmer med gruppens program.

Frukost

Frukosten består av gröt, mjölk, fil, yoghurt med tillbehör i form av rårörda lingon, sylt, ägg, kaviar, juice, rågbröd, ljust bröd, knäckebröd, Bregott, ost, rökt skinka, salami, leverpastej med tillbehör, frukt, kaffe, te och choklad.

Lunch och mellanmål

Ofta vill grupper äta lunch och mellanmål ute i naturen men det går bra att äta i restaurangen.

Ibland tar man med individuella lunchpaket bestående av lunchlåda plus smörgås som man själv gör i ordning vid frukosten och termos med varm dryck eller kall dryck. På sommaren består lunchlådan av kall mat. På vintern kan man få mat för värmning i mikro (om man ska åka alpint i Åre där det finns mikrovärmning).

Ibland lagar vi maten i naturen, gärna tillsammans. Det kan vara allt från grillad korv, soppa eller lite mer avancerad matlagning.

Om man väljer att äta i restaurangen så kan vi servera nylagad mat.

Middag

Vårt grundkoncept är frukost, lunchpaket och trerätters middag. Grupper kan istället välja att fördela maten på flera måltider, t ex lunch, middag och kvällsmål. Då serveras en middag med en till två rätter, alltid nylagad mat och ofta baserad på lokalproducerade råvaror.

Kvällsmål

Kvällsmålet kan bestå av kaffe, te, choklad och smörgås eller någon enklare rätt, beroende på vad som serverats under dagen.