Vi kan skapa en helhetsupplevelse av natur och kultur

 

Vallbo Fjällgård kan erbjuda mycket mer än god mat och bra logi

Vi har lång erfarenhet av att arrangera kurser, konferenser, läger för olika åldrar, fester och bröllop.

Vi hjälper gärna till med planeringen så att ert arrangemang fungerar som helhet. Det kan gälla allt från inbjudan, via förberedelser på hemmaplan till frågor om transporter och framför allt hur man lägger upp vistelsen på Vallbo Fjällgård och i den omgivande naturen och kulturen, så att det blir en bra upplevelse för deltagarna.

Större grupper får ofta vara ensamma på gården och då har vi stor frihet att bygga dagsprogrammet just efter gruppens behov. Vi tycker att man ska utgå från naturens förutsättningar när man lever på gränsen till ett naturreservat stort som Öland.

Utanför dörren ligger en ledcentral med turer för sommar och vinter

Här börjar kvalitetssäkrade turer från ett par timmar till heldagsturer.

På sommaren kan man till exempel vandra upp på Middagsvalen och se stora delar av Jämtland eller vandra över myrarna på kavelbroar som Karl XI lät anlägga på 1600-talet och besöka pyramiderna som naturen skapade för 8.000 år sedan. Man kan också vandra till Ottsjön antingen för att bada vid en fantastisk sandstrand eller för att vada 600 meter över Sveriges längsta ridvad till en av Sveriges vackraste byar. Om man vill ta sig lite längre bort kan man ta ordinarie buss efter frukosten mot Vålådalen för att vandra mot Kyrkstensfjällen eller gå turen runt de grönskimrande Blanktjärnarna. Det finns turer för flera veckors dagsutflykter.

På vintern kan man välja rundtur med flera våffelstationer, rundtur i fjällskogen, turer i fjällterrängen eller motionsspår med elbelysning. I närheten finns också välpreparerade spår för skating. Man kan också åka hundspann eller skoter. För den som vill åka utför finns Trillevallen 20 minuter bort och norra Europas bästa alpinanläggning på 30 minuters avstånd i Åre.

Här finns pilgrimsled, natur- och kulturstig och turer med utgångspunkt i Frälsarkransen. På gångavstånd finns Sveriges bästa rafting, fjällkajakcenter och gömslen för att se våra stora rovdjur.

Vi kan hjälpa till att skapa en helhetsupplevelse med utgångspunkt i naturen och vårt eget utbud. Upplägg och pedagogisk utformning anpassas till gruppens mål och förutsättningar.